Home » Pse Kaq E Veshtire Te Gjesh Shtepi Me Qera Ne Tirane?

Pse Kaq E Veshtire Te Gjesh Shtepi Me Qera Ne Tirane?

by Nathan Zachary
Shtepi me qera ne tirane

Ne Tirane vazhdon te ndertohet dhe çmimet e Apartamenteve me Qera vazhdojne te ngrihen. Normalisht duhet te ndodhte e kunderta; pra me shtimin e ndertimeve. Duhet te binte çmimi i Apartamenteve Me Qera Ne Tirane. Nga vjen kjo?

Arsyet jane disa

Duke qene se ne Shqiperi nuk ka mekanizma. Te tjere investimi shumica e njerezve qe kane akumuluar para blejne. Apartamente per ti lene. Me qera por dikur kane ndonje pervoje te pakendshme. me qeraxhinjte dhe vendosin t’i mbajne apartamentet bosh ne vend qe t’i japin me qera. Kjo qasje krijon nje situate paradoksale ku ndertimet shtohen dhe Apartamentet Me Qera Ne Tirane shtrenjtohen.

Mungesa e nje kuadri ligjor te kompletuar ne industrine imobiliare e ben te veshtire maredhenien me qeradhenesit dhe qeramarresit. Nese ti jep nje Shtepi Me Qera Ne Tirane. Normalisht qe deshiron te fitosh dhe jo te humbasesh por mbrojtja qe duhej te vinte nga kuadri ligjor eshte shume e vagullt. ti ndihesh i pambrojtur si pronar ndaj druhesh ta japesh nje Apartament Me Qera.

Nuk ka diferencim mes taksave te prones per pronen e pare dhe ate te dyte apo te trete. Duke qene se pronaret nuk kane kosto ata nuk jane te. Motivuar per t’i dhene pronat me qera dhe shpesh ato ngelen bosh. Nje taksim me i rritur per keto prona do t’i detyronte pronaret qe çdo. Prone qe kane ta hidhnin ne treg si Shtepi Me Qera ne menyre qe te mbulonin kostot dhe te dilnin me fitim.

Nje Apartament Me Qera Ne Tirane fillon nga 300 Euro ne muaj dhe pastaj qielli eshte limiti. Gjen edhe Shtepi me Qera Te Lire por zakonisht jane shtepi te lena pas dore qe kane. Mobilim te vjeter ose ndertime te kohes se komunizmit me standarte shume te ulta. Studentet kryesisht preferojne keto lloj pronash. pasi nuk kane kerkesa te larta. Por familjet e reja preferojne diçka me te mire.

Nese deshiron nje Apartament

Me Qera qe ka mobilim modern behu gati te paguash me shume. Çmimi i qerase caktohet kryesisht nga vendndodhje dhe mobilimi. Kur shkon ne drejtim te qendres çmimi rritet ndaj per nje çmim me modest mund te shikosh. Zonat periferike ose diku afer unazes se vogel. Nje Shtepi Me Qera Ne Tirane kushon sepse kerkesa eshte e larte por e tille eshte e dhe kredija.

Related Posts

Techcrams logo file

TechCrams is an online webpage that provides business news, tech, telecom, digital marketing, auto news, and website reviews around World.

Contact us: info@techcrams.com

@2022 – TechCrams. All Right Reserved. Designed by Techager Team